Endrede krav til Instruktører

Postet av Ole Christian Rønning den 12. Mai 2023

Vi stilte et spørsmål til Modellfly seksjonen om de nye kravene som klubben har blitt pålagt. Her er svaret fra Jan Erik Wold:

 

Ja det har sneket seg inn et krav om trenerattest i NIF men det er altså kun for de som jobber med barn og unge. Så det er fullt mulig å være instruktør uten attesten, bare at man da begrenser seg til voksenopplæring 😊

Jeg tror at trenerattesten er et kjapt nettkurs. Dere kan selvsagt kreve at alle klubbens instruktører tar det, eller dere kan be om at de som vil tar det på frivillig basis.

 

Vi jobber for tiden med et felles grunnkurs for alle instruktører i hele NLF, altså på tvers av seksjoner og det vil bli et nettkurs som vi kan bruke som instruktør-oppdatering. Det vil inneholde alt om hvordan vi skal forholde oss til blant annet dette med trenerattesten. Dette arbeidet har ikke kommet så langt avgårde enda så derfor er det nok litt informasjonsvakuum rundt dette.

 

Vennlig hilsen

Jon Gunnar Wold

Norges luftsportforbund2 Kommentarer

Kommentarer

  • Jørn Kaasbøll

    Jeg tok alle 3, barn, ungdom og voksen. De inneholder .ye av det som vi lærte under instruktørkursene, og er kanskje enda mer spisset mot at elever har ulike behov og tilnærming til læring. Ellers var det også en god del om kanskje ikke er like relevant for oss, som feks spilletid og lag-arbeid. Veldig relevant for oss er å holde utstyrsfokus på et bevisst nivå, og her mener jeg vi er veldig flinke i forhold til behov, "investering" og knyttet opp mot nytte og utbytte hos de som er nye i hobbyen.

    18 mai 2023
  • Trondheim Modellflyklubb

    Styret vil ta opp saken og foreta en beslutning på hvordan vi skal håndtere dette.

    12 mai 2023

Logg inn for å skrive en kommentar.